TIP REDAKCE: Robbie Williams nebo Harry Styles – očekávaná popová alba prvního čtvrtletí roku 2026

Robbie Williams - O2 arena, 2025 | Foto: Pavla Hartmanová, Live Nation

Čtyři očekávaná popová alba prvního čtvrtletí roku 2026 jsou na spadnutí – Robbie Williams, který se rozhodl odložit vydání kvůli Taylor Swift, Harry Styles, Bruno Mars, který vydává album po dlouhých deseti letech, a jedna česká naděje – Pam Rabbit.

Robbie Williams – BRITPOP – datum vydání: 16. ledna 2026

Dobrá zpráva pro začátek je, že na BRITPOP Robbieho Williamse už nemusíte čekat a rovnou si ho můžete pustit. Zpěvák původně plánoval vydání na 10. října 2025, jenže mu do toho hodila vidle s novou deskou Taylor Swift , a tak vydání přesunul, aby se v hitparádách nepřetlačovali.

„Chtěl jsem vytvořit album, které jsem si přál napsat a vydat poté, co jsem v roce 1995 odešel z Take That. Bylo to na vrcholu britpopu a ve zlaté éře britské hudby. Na albu jsem spolupracoval s některými ze svých hrdinů; je syrové, je tam víc kytar a je to deska ještě pozitivnější a hymničtější než obvykle. Je v ní kus ‚Brit‘ a rozhodně i ‚pop‘ – jsem na tohle dílo nesmírně hrdý a těším se, až ho fanoušci uslyší,” říká Williams k BRITPOP.

Robbie Williams si s albem BRITPOP navíc aktuálně zajistil pošestnácté první místo v britské hitparádě, překonal tak historický rekord a je tak umělcem s nejvíce alby na prvním místě britské hitparády.

Bruno Mars – The Romantic – datum vydání 27. února 2026

Bruno Mars nevydal sólové album dlouhých deset let, fanoušci se ale nyní můžou těšit na The Romantic. Album by mělo být ve stylu funk-popového retra přesně tak, jak jsme u Bruna Marse zvyklí. Za poslední desku 24K Magic získal sedm ocenění Grammy, a to včetně nejcennější sošky. Přestože nevydal za poslední roky žádnou sólovku, slaví úspěch. Poprvé překonal hranici 150 milionů posluchačů na Spotify. Stačily mu k tomu dva duety – APT. s ROSÉ a Die With A Smile s Lady Gaga. Už teď si můžete pustit ochutnávku nového alba v podobě singlu I Just Might.

Pam Rabbit – PLANET33 – datum vydání 3. března 2026

Pam Rabbit vydá první týden v březnu sólové album 33PLANET. Součástí alba bude i skladba, která vznikla ve spolupráci s Ewou Farnou. Na první pohled se může zdát, že ty dvě nemají nic společného, ale obě aktuálně prožívají šťastné období v pěvecké kariéře. Pam Rabbit vydává další sólovku a Ewa Farna se chystá třikrát do Edenu. Společná píseň baby naoco  v sobě nese myšlenku hesla „New Year, New Me“, kdy realita života může být různá a že je v pořádku občas nevědět, co zrovna děláme a jakým směrem v životě kráčíme. 

Harry Styles – Kiss All The Time. Disco, Occasionally – datum vydání: 6. března 2026

V polovině ledna Harry Styles potěšil fanoušky zprávou, že 6. března 2026 vydává nové album Kiss All The Time. Disco, Occasionally. Světová superstar a Grammy oceněný zpěvák vydává již čtvrté studiové album, na kterém bude dvanáct nových skladeb a o produkci se postaral Kid Harpoon. Těšit se můžeme i na limitovaná CD i vinyly, včetně nového merche – vše si lze už nyní předobjednat. Harry Styles zároveň před pár dny oznámil světové turné, které můžeme navštívit k nám nejblíže v Amsterdamu, a to mezi 16. květnem a 5. červnem na celkem 10 koncertech v největší hale Johan Cruiff.

O Karolína Kaufmann 418 Článků
Hudba je život! I po těch letech se jí nevzdávám ani teď, kdy už je v dosavadním životě těžší si na ni udělat pořádně čas a věnovat se jí. Miluju punkrock, rock (na tom jsem vyrostla), určité odnože metalu, ale stejně tak mám občas chuť na vážnou hudbu nebo ska. Prošla jsem přes iPunk.cz, MonsterMusic.cz, musicserver.cz a nyní jsem zpátky v Monsteru, který mi je nebližší.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*