TOP 5 festivalu Metronome aneb Na co se těšit?

Tom Odell | Zdroj: standard.co.uk

Metronome festival se už nezadržitelně blíží. V pražských Holešovicích se uskuteční už tento měsíc, a tak je ten správný čas připomenout si, na co všechno se můžete těšit. V článku se tedy dočtete o třech nejočekávanějších hudebních jménech světového formátu, ale podíváme se i na plusy ohledně samotné organizace akce.

Massive Attack

Kapelu lze považovat za tvůrce zcela nového žánru. Triu Robert Del NajaGrantley Marshall a Andrew Vowles se totiž v roce 1991 podařilo na albu Blue Lines vytvořit kombinaci jazzu, hip hopu a rocku. A právě takhle vznikl trip hop. Tímto krokem tedy rozhodně neupadli v zapomnění a následující alba jejich slávu jen prohlubovala. Víc argumentů, proč si jít poslechnout právě je, tedy snad ani není potřeba.

The Chemical Brothers

Toto anglické duo tvořené Tomem Rowlandsem a Edem Simonsem bylo nejednou oceněno světově uznávanou cenou Grammy. A není se čemu divit. Tito dva kluci jsou totiž krom jiného společně s The Prodigy a Fatboy Slim průkopníky žánru big beat.

Tom Odell

Zajásat mohou i ženy, co se těší na charismatické zpěváky. Určitě si totiž přijdou na své minimálně díky Tomu Odellovi. Hudba tohoto anglického písničkáře provází už od dětství. Již od sedmi let hrál na klavír a ve třinácti začal psát i vlastní písně. Nikomu o tom však v té době neřekl.

Během skládání se inspiruje u svých hudebních kolegů, kterými jsou například Coldplay, Blur, Radiohead či Elton John. On sám pak za svou popularitu vděčí Lily Allen. Ta ho objevila a  pro jeho energii na pódiu ho přirovnala k Davidu Bowie. Odellův debut Long Way Down se v roce 2013 umístil na prvním místě UK Official Chart.

Mydy Rabycad

Z českých interpretů musíme určitě zmínit Mydy Rabycad. Ti fungují sice již od roku 2012, do popředí tuzemské scény se ale dostávají až teď a to díky své propracované porci electropopu s retro styly. Zájem o ně je nejen u nás, ale i v zahraničí. Dosud hráli v Anglii, Francii, Kanadě, Jižní Koreji, Německu i USA. Mimo to jsou druhou českou kapelou vystupující na světovém festivalu Glastonbury.

Bezhotovostní platby

Novinkou letošního roku budou tzv. cashless platby, což v jednoduchosti znamená, že platby budou probíhat bezhotovostně. Platit budete tedy pomocí náramku, na nějž si přepošlete určitý finanční obnos. Mělo by to především zkrátit fronty u stánků s občerstvením. Podle organizátorů tak získáte víc času pro své přátele a milovanou hudbu.

VIP komfort pro všechny

Na celé akci se budete mít takřka královsky. Organizátoři razí heslo, že každý návštěvník je pro ně VIP. Takže se můžete těšit například na luxusní Bruselskou restauraci.

I zvuk by měl být kvalitní, jelikož areál postavila skupina expertů zabývající se akustikou. Chybět nebude ani příjemné posezení v podobě ušáků, pohovek a dalších křesílek. Myslelo se i na ty, kteří dávají přednost kvalitnějšímu jídlu nebo na vegany. V areálu si tak budete moci zakoupit jídlo z různých koutů světa, ale i v bio kvalitě nebo vegan. Největší hrůzou festivalových návštěvníků bývají většinou toalety, na Metronome festivalu se však nemáte čeho bát. Odpadnou klasické plastové „kadibudky“ a budou nahrazeny keramickými záchody s teplou vodou v dostatečném množství.

Napište komentář

Karolína Kaufmann
O Karolína Kaufmann 402 Článků
Hudba je život! I po těch letech se jí nevzdávám ani teď, kdy už je v dosavadním životě těžší si na ni udělat pořádně čas a věnovat se jí. Miluju punkrock, rock (na tom jsem vyrostla), určité odnože metalu, ale stejně tak mám občas chuť na vážnou hudbu nebo ska. Prošla jsem přes iPunk.cz, MonsterMusic.cz, musicserver.cz a nyní jsem zpátky v Monsteru, který mi je nebližší.